De mooiste foto’s, voor jou

Leave a comment

Vindt je het soms ook lastig wat je nu voor vader- of Moederdag moet geven als mooi cadeau? Ik herken dat ook bij mezelf: ik weet het gewoon niet. Moet alweer een geurtje of een bepaalde shampoo geven? Of een boekenbon of een dagje sauna? Toen schoot het me ineens te binnen: ik maak een afspraak bij een professionele fotograaf, die ons allemaal vastlegt. En dat is dus ook gebeurt! Dat was een leuke dag, waarin ik ook nog eens veel geleerd heb. Het was namelijk iets wat ik voorheen nog nooit had gedaan, dus ik kon ook nog niet aan iedereen vertellen wat ik ervan moest verwachten.

 

Binnen of buiten

Allereerst hadden we de keus: willen we de foto’s binnen nemen of buiten? We besloten om de foto’s buiten te maken in een bos. Helaas werkte het weet niet bepaalt mee, waardoor we toch naar binnen zijn gegaan. Dit was zeker geen degradatie, want de fotografe kon met het licht en de achtergrond alles zo instellen dat er de mooiste foto’s geschoten zijn. Van ons allemaal, van ons apart, en in alle hoeken en maten en aantallen kon het. Daarna selecteerde de fotografe de mooiste foto’s, waaruit we dan konden kiezen. Een hele leuke dag, en als je denkt dat je er een middag voor moet reserveren: totaal niet! Ik denk dat het hele gebeuren in een goede twee uur gedaan was.

 

De studio

Toch weet ik wel dat ik de volgende keer de foto’s binnen wil laten nemen. Met studio fotografie creëer je namelijk de perfecte combinatie van lichtinval, schaduw en een achtergrond. En bovenal: het weer heeft geen invloed, omdat je binnen in een fotostudio staat. Daarom kun je al deze factoren helemaal zelf controleren en heeft dit ook echt mijn sterke voorkeur. Kijk voor meer informatie maar eens op http://www.studiofotograafrotterdam.nl.

foto-voor-stets

Leave a Reply