Lachgas is dé nieuwe party partner!

Leave a comment

Lachgas zie je steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Je kunt ook steeds vaker lachgas kopen. Voor na een feestje of tijdens een huisfeestje zie je wel eens feestganger met een lachgasballon lopen. Het ziet er misschien een beetje gek uit als die persoon vervolgens het de lucht uit de ballon gaat inhaleren. Maar dit doen de feestgangers niet zomaar. Het resultaat van een lachgas ballon is niet voor iedereen het zelfde maar is wel makkelijk te omschrijven. De één die lachgas inhaleert komt in een soort van roes terecht waarbij de waarneming van geluid, gevoel en zicht als het waren in elkaar over loopt. En de ander moet er letterlijk alleen maar van lachen en komt in een lachkick terecht. De effecten van lachgas duren nooit langer dan één of twee minuten en verwijden snel uit het lichamelijk systeem.

 

Hoe gaat lachgas in zijn werk.

De werkzame stof in lachgas wordt distikstofmonoxide genoemd. Dit is een kleurloos gas met een zoete smaak en geur. Het gas zit in patronen verwerkt. Je kunt het gas niet direct uit het patroon inhaleren omdat het vries tempraturen heeft. Hierdoor kun je je lippen en luchtwegen bevriezen. Als oplossing hiervoor worden de patronen leeg gespoten in een ballon.

 

Gemakkelijk en binnen 1 minuut klaar

Om het lachgas in de ballon te krijgen moet je gebruik maken van een cracker. De cracker is een ijzeren huls waar het lachgas patroon perfect in past. Je draait de cracker open en stopt het lachgas patroon er in en draait de cracker vervolgens weer dicht tot je weerstand van de cracker voelt. Nu het lachgas patroon in de cracker zit ga je over op de ballon. Omdat de ballon in het begin nog een beetje stug is kan je deze het beste even een aantal keren opblazen. Hierna plaats je de ballon op de bovenkant van de cracker, en pakje het lusje van de ballon met je vingers vast. Hierna draai je de cracker voorzichtig open en laat je het gas in de ballon blazen. Let goed op dat je de ballon als je hem van de cracker verwijderd goed dichthoud zodat het gas niet uit de ballon kan ontsnappen. Hierna kan je beginnen met inhaleren.

 

Zelf lachgas kopen

Lachgas kopen gaat tegenwoordig steeds makkelijker. Je kan lachgas kopen bij verschillende webshops. Vaak verkopen deze webshops lachgas in vorm van pakketten. In deze pakketten zitten vaak een aantal patronen, een aantal ballonnen en zo’n cracker.

Leave a Reply