Met de ledûb collectie is elk overhemd een kunstwerk!

Leave a comment

De mooie collecties van ledûb, passen elk seizoen weer perfect bij de mode van dat moment. De overhemden hebben een prettig draagcomfort, en zijn van zeer goede kwaliteit. De verschillende pasvormen zoals, Slim fit en Tailored Fit maken dit model geschikt voor iedere man.

Het ontstaan van Ledûb

Sinds 1963 zijn er prachtige overhemden verkrijgbaar van het merk Ledub. Sjef van Winkel heeft dit merk gecreëerd, en bekendheid gegeven in Nederland en daarbuiten. De naam is eenvoudig bedacht. Het is een spiegelwoord van het Brabantse dorpje Budel waar het merk gestart is. De heer van Winkel vond het belangrijk, kleding te ontwikkelen met een mooi afgewerkte boord. Nadat hij overhemden had geproduceerd voor het leger, is hij begin jaren 60 verder gegaan met het maken van diverse overhemden voor warenhuizen en confectiebedrijven.

Een perfecte boord op ieder overhemd

Sjef van Winkel stoorde zich in die tijd, aan onverzorgde overhemd boorden. Een slappe boord, onhandige knopen, volgens hen kon dit veel mooier afgewerkt worden. Een goede reden dus, om ledûb verder te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag, zijn deze overhemden nog steeds te krijgen. De kwaliteit boord, kan op verschillende manieren gedragen worden. De Wide spread boord (een wat wijder weglopende kraag) is leuk te dragen op een strakke outfit voor een casual uitstraling. De vlinder boord (boord met twee puntkraagjes) wordt veel toegepast bij een zakelijke afspraak. Deze boord sluit perfect aan op een maatpak.

Geen strijkwerk meer met Non-Iron

Naast het prettige draagcomfort, is het onderhoud van een overhemd ook belangrijk. Niemand heeft zin om uren te staan strijken op de blouses van de afgelopen werkweek. Daarom heeft ledûb, Non-Iron overhemden gemaakt voor de moderne man. Deze strijkvrije kleding is gemaakt van 100% katoen. Draai het overhemd wel altijd binnenstebuiten, voor u het gaat wassen. Om slijtage aan de boord en manchet te voorkomen.

Leave a Reply