Zelfvertrouwen door een goed uiterlijk

Leave a comment

Zelfvertrouwen is een vreemd fenomeen. Je komt namelijk te voet en gaat te paard. Je kunt ’s morgens vol zelfvertrouwen op pad gaan en na een vervelende blik van de buurman in de trein je zelfvertrouwen alweer kwijt zijn. Uit een onderzoek blijkt dat je uiterlijk voor een groot deel je zelfvertrouwen bepaald. Daarom is het goed om jezelf af en toe eens goed te verwennen met een dagje sauna of juist een bezoek aan een relaxte beautysalon.

Zorg goed voor jezelf

Door goed voor jezelf te zorgen leer je jezelf ook beter kennen en weet je wie je bent en hoe je in bepaalde situaties het beste kunt reageren. Op die manier voel je jezelf meer op je gemak en daar krijgt je zelfvertrouwen dan ook een boost door. Kies ook de kleren en een uiterlijk dat bij je past. Als je houdt van tattoos, neem dan een tattoo, hou je van tuinbroeken, koop dan een tuinbroek.. Trek je niet teveel aan van andere mensen die denken de wijsheid in pacht te hebben. Een ander belangrijk facet in je zelfvertrouwen is je kapsel. Laat je daarom ook eens adviseren door een goede kapsalon in de buurt bijvoorbeeld.

Toevlucht tot professionele hulp

Mocht je na deze vrij simpele tips nog niet echt progressie zien? Dan kan het eens goed zijn om na te denken over professionele hulp. Deze coaches en counselors zijn vaak gespecialiseerd in psychische afwijkingen en daarom weten ze vaak in heel persoonlijke gevallen de vinger op de zere plek te leggen. Schaam je vooral niet voor het feit dat je professionele hulp nodig hebt. Je auto breng je toch ook naar de garage als die kapot is? Laat geen mogelijkheid onbenut om je zelfvertrouwen weer op orde te krijgen en je vitaal en fris te laten voelen. Ga er voor en vecht! Het zal je later trots maken dat je zo ver bent gekomen!

 

Leave a Reply